ο γερος το παιδι και ο γαιδαρος

Ο γέρος, το παιδί και ο γάιδαρος

Αύγουστος 1876 Edwin mulready

 

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ έναν Κάιρο ένας γέρος καβάλα σ'ένα γαϊδουράκι, που το έσερνε ένα αγόρι, διέσχιζε ένα κεφαλοχώρι. Κάποιοι που τον είδαν είπαν: «Για κοίτα το γέρο, μάλλον ξεκούτιανε · απολαμβάνει τον περίπατο χωρίς να υπολογίζει το φτωχό αγόρι που μόλις το κρατούν τα πόδια του!

Από ΛΙΓΟ Ύστερα Ο γέρος κατέβηκε Από Το γαϊδούρι ΚΑΙ ανέβασε Το αγόρι, ενώ εκείνος προπορευόταν σέρνοντάς το από το καπίστρι του. ΔΕΝ πρόφτασαν ΝΑ διανύσουν ούτε Εκατό μέτρα Διάμετρος: κάποιος τολμηρός ΚΑΙ σχολίασε μεγαλόφωνα:. «Συγχαρητήρια ΟΙ γέροι ΝΑ τρεκλίζουν ΚΑΙ ΤΑ παλιόπαιδα καβάλα ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον ΔΕΝ σεβασμός ΣΤΟΝ Κόσμο! »Μικρό αγόρι Το Το άκουσε ΚΑΙ έγινε κατακόκκινο Σαν ΤΗΝ παπαρούνα Από ΤΗΝ ντροπή ΤΟΥ. Παρακάλεσε Το γέρο ΝΑ ανεβεί ΚΑΙ ΣΤΟ Εκείνος γαϊδούρι ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΟΙ ΔΥΟ καβάλα συνέχισαν ΤΗΝ Πορεία.

Προτού φτάσουν ΣΤΗΝ Πηγή ΝΑ ξεδιψάσουν ΚΑΙ ΝΑ ποτίσουν Το ζωντανό, τους συνάντησαν κάποιο καραβάνι. ΑΝΤΙ ΓΙΑ χαιρετισμό Από πολυακουσμένα ανθρώπους ΤΟΥ καραβανιού δέχτηκαν ομοβροντία επιπλήξεων: «Εχετε σκοπό ΝΑ ξεκάμετε Το ζωντανό Μήπως ΘΑ θέλατε ΝΑ Το φορτώσετε ΚΑΙ κανένα αγκωνάρι ΓΙΑ ΝΑ ξεμπερδεύει ΜΙΑ Ώρα Τίτλος Τίτλος Τίτλος γρηγορότερα?. »Είπαν Χωρίς ΝΑ μιλήσουν, Το παιδί ΚΑΙ Ο γέρος ξεκαβαλίκεψαν αμέσως ΚΑΙ ΤΗΝ συνέχισαν Πορεία πολυακουσμένα αμίλητοι.

ΣΤΗΝ άκρη Φτάνοντας Της άλλης πόλης κουρασμένοι ΚΑΙ κάθιδροι ακούνε κάποιον ΝΑ περνά ΔΙΠΛΑ πολυακουσμένα ψιθυρίζοντας: «Με τέτοια ζέστη και πάνε με τα πόδια! Τι τον έχουν το γάιδαρο, ΜΟΝΟ ΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ταΐζουν?». Ο γέρος και το αγόρι αλληλοκοιτάχτηκαν.

-Αγόρι Μου, είπε ο γέρος, οργάνωσε ΤΗ Ζωή σου Οπως εσύ νομίζεις Οτι ΕΙΝΑΙ Ο Καλύτερος τρόπος, επιλέγοντας εκείνο που ΔΕΝ ΘΑ βλάψει Το συνάνθρωπό σου Η τουλάχιστον που ΘΑ ΤΗ προκαλέσει μικρότερη ζημιά ΣΕ Ολους. Έχε υπόψη σου ότι με τον τρόπο που θα ενεργήσεις ποτέ δεν θα συμφωνήσουν οι πάντες. Κάποιοι θα σε αποδεχθούν και κάποιοι όχι. Πάντα όμως θα υπάρχουν εκείνοι που θα σε κριτικάρουν !!!

Από το Διαδίκτυο, διασκευή από τα ισπανικά, Αθανάσιος Γκάτζιος

 

No ratings yet - be the first to rate this.

Add a comment